<

Športniki

Anja Fink

slidebg2 slidebg2 slidebg2

Sem tekačica na dolge proge- tečem od 5.000m do maratona. Ker treningi predstavljajo veliko obremenitev za telo, se je težko izogniti poškodbam. V pripravah na maraton pretečem 180-200km tedensko in potrebno je, da vse mišice delujejo usklajeno, sicer pride do kompenzacije in posledično poškodb. Za fizioterapijo Rudolfovo sem se odločila, ker imajo posluh za športnike, zelo hitro sem dobila termin in zaradi njihove strokovnosti in veliko aparatur, ki jih pri svojem delu uporabljajo. Odločila sem se, da po maratonu v Valenciji dokončno saniram poškodbo gležnja. Že po nekaj terapijah je stanje precej boljše. Tudi sproščanje fascij in mišic je nujno kar športnik potrebuje. Maja in Ula delo opravljata izvrstno in vem, da sem v dobrih rokah. Hvala! Celotnemu kolektivu želim lepe praznike in uspešno 2024!

Mitja Krevs

slidebg2
Poškodbam se v vrhunskem športu skoraj ni mogoče izogniti. Tudi sam sem imel že nekajkrat različne težave. Njihova hitra, fleksibilna in učinkovita pomoč mi je pomagala, da so se poškodbe hitro sanirale in niso prešle v kronične. Različne sodobne aparature, ki jih imajo na voljo, omogočajo hiter pozitiven učinek in s tem hitro okrevanje, kar je v športu zelo pomembno za nadaljevanje procesa treninga. Ker vem, da sem v pravih rokah, se sedaj lahko še bolj mirno posvetim treningom. Ob tej priložnosti bi se Fizioterapiji še enkrat zahvalil in verjamem, da bomo skupaj še bolj uspešni.

Matjaž Smodiš - košarka

slidebg2 slidebg2

Uroš Jovanović - atlet (400m)

slidebg2
"Zaradi težkih treningov, ki jih imam - sem namreč tekač na 400m - sem velikokrat poškodovan. Pri poškodbah sem se velikokrat napotil k Khalidu Nasifu, on pa me je naprej napotil k Maji (Fizioterapija Rudolfovo), ki je specializirana tudi za športno rehabilitacijo. Pri njej dobim maximalno podporo v smeri rehabilitacije, saj me vedno takoj sprejme in tudi pozdravi. Imel sem nekaj poškodb in od kar hodim k njej, so poškodbe hitro izginile, lahko rečem, da smo jih rešili. Pri Maji imam tudi redne masaže, ki so pomembne za normalno izvedbo treninga. Rečem lahko samo, hvala Maja za vse."

Mateja Drobnič - atletinja (skok s palico)

slidebg2
"Do Fizioterapije Rudolfovo sem prišla, ker nisem našla prave rešitve kaj narediti s svojo poškodbo - plantarnim fascitisom. Trener mi je priporočal pregled pri Maji in odločila sem se pravilno, da sem res šla k njej na pregled. Takoj je videla kje so težave in šla kar v akcijo - sanacijo poškodbe. Napredek se je pokazal že po treh dneh terapij, da pa sem lahko nemoteno trenirala, pa sem potrebovala dva tedna in zdaj nimam več težav. Maja ima velik posluh in občutek za športnike, saj se nam res stoodstotno posveti. Vesela sem tudi - glede na to, da skačem s palico, ki zahteva res maksimalno pripravljeno telo in lahko zelo hitro pride do poškodb - da vem, kam se lahko v prihodnje obrnem, ko naletim na težave s poškodbami. Zelo sem zadovoljna z vsemi aparaturami, ki jih nudijo pri Fizioterapiji Rudolfovo, kot tudi z Majinim strokovnim delom. Ob tem bi se pa rada zahvalila Maji za vso takojšnjo pomoč in upam na dobro sodelovanje tudi v prihodnje."

Maja Mohorović - atletinja (1500m, 3000m)

slidebg2
Majo Zelnik Gregorčič (Fizioterapija Rudolfovo) sem zaradi različnih športnih poškodb obiskala že precejkrat, tako da se v njenih delovnih prostorih počutim že kar nekako domače. Moje izkušnje z Majo so odlične. Ima veliko znanja o športnih poškodbah, zato jih s pomočjo najrazličnejših naprav ter z lastnimi rokami zna uspešno pozdraviti. Ker je odprta in pozitivna oseba in svoje delo opravlja z veseljem, so terapije povsem znosne tudi takrat, ko je treba med samo terapijo malce 'stisniti zobe'. Vedno je v najkrajšem možnem času pripravljena priskočiti na pomoč, kar je za nas športnike še posebej pomembno. Vesela sem, da imamo tudi v Novem mestu fizioterapevtinjo, ki športnikom s tega okoliša (in nenazadnje tudi tistim od drugod) uspešno pomaga pri sanaciji poškodb. Hvala Maja!

<

Rekreativci

MATJAŽ FABJAN - maratonec

slidebg2
"Tudi za nas, ki se s športom ukvarjamo rekreativno, je dostopna in prilagodljiva obravnava v primeru težav s poškodbami pomembna. Zame to še posebej velja v času priprav za nastop na maratonu, ko je zaradi večjih obremenitev možnost poškodb večja in po drugi strani zaželjena čim hitrejša vrnitev v proces treniranja. S Fizioterapijo Rudolfovo imam dobre izkušnje in tudi njihove storitve pomenijo kamenčke v mozaiku mojih uspešnih nastopov na maratonih v Atenah (2010) in New Yorku (2011), ter polmaratonu na Balkanskih veteranskih igrah v Domžalah (2011).Kot bivšemu aktivnemu športniku in trenutno tajniku Atletskega kluba Krka Novo mesto pa mi je jasno, da so dostopnost, odzivnost in kvaliteta fizioterapevtskih storitev včasih ključnega pomena pri doseganju zastavljenih ciljev."

slidebg2 slidebg2 slidebg2 slidebg2Približuje se konec leta, ki je bilo z vidika rekreacije zame kar pestro in zahtevno. Po odtečenih maratonih v Atenah (2010), New Yorku (2011) in Berlinu (2012), sem se letos udeležil kar dveh. Najprej sem spomladi pretekel maraton v Bostonu, v jeseni pa še v Chicagu. Oba si bom dobro zapomnil. Bostonskega po odličnem vzdušju pred in med tekom ter žal po tragediji zaradi bombnega napada in vsemu, kar je sledilo. Chicaškega pa ravno tako po dobrem vzdušju in po osebnem rekordu, ki sem ga dosegel in se spustil pod mejo 2 uri in 50 minut.

Priprave na dva maratona v letu so psihično in fizično dokaj zahteven projekt. Še posebej, če je potrebno priprave usklajevati še s poslovnimi in družinskimi obveznostmi. Treningi so za telo kar stresni in (vsaj pri meni) ne gre brez vrste manjših, občasno pa se pojavi tudi kakšna "resnejša" poškodba. Zato sem se že navadil, da občasni obiski v Fizioterapiji Rudolfovo sestavljajo kar del priprav na maraton. Z njihovimi storitvami sem zelo zadovoljen. So strokovni in prilagodljivi in ne predstavljam si, kako bi bilo, če bi moral zaradi vsake poškodbe prekinjati s pripravami, ker ne bi imel na voljo takojšnjo in učinkovito terapijo.

Maji in Nini, Khalidu in vsem ostalim iz Fizioterapije Rudolfovo se zahvaljujem za terapije, potrpežljivost, razumevanje, vzpodbude, pozitivno mišljenje… in jim želim še veliko poslovnih in osebnih uspehov.