Home UPORABNIKI O NAS Rekreativci

Rekreativci

MATJAŽ FABJAN - maratonec

"Tudi za nas, ki se s športom ukvarjamo rekreativno, je dostopna in prilagodljiva obravnava v primeru težav s poškodbami pomembna. Zame to še posebej velja v času priprav za nastop na maratonu, ko je zaradi večjih obremenitev možnost poškodb večja in po drugi strani zaželjena čim hitrejša vrnitev v proces treniranja. S Fizioterapijo Rudolfovo imam dobre izkušnje in tudi njihove storitve pomenijo kamenčke v mozaiku mojih uspešnih nastopov na maratonih v Atenah (2010) in New Yorku (2011), ter polmaratonu na Balkanskih veteranskih igrah v Domžalah (2011).Kot bivšemu aktivnemu športniku in trenutno tajniku Atletskega kluba Krka Novo mesto pa mi je jasno, da so dostopnost, odzivnost in kvaliteta fizioterapevtskih storitev včasih ključnega pomena pri doseganju zastavljenih ciljev." 

Približuje se konec leta, ki je bilo z vidika rekreacije zame kar pestro in zahtevno. Po odtečenih maratonih v Atenah (2010), New Yorku (2011) in Berlinu (2012), sem se letos udeležil kar dveh. Najprej sem spomladi pretekel maraton v Bostonu, v jeseni pa še v Chicagu. Oba si bom dobro zapomnil. Bostonskega po odličnem vzdušju pred in med tekom ter žal po tragediji zaradi bombnega napada in vsemu, kar je sledilo. Chicaškega pa ravno tako po dobrem vzdušju in po osebnem rekordu, ki sem ga dosegel in se spustil pod mejo 2 uri in 50 minut.

Priprave na dva maratona v letu so psihično in fizično dokaj zahteven projekt. Še posebej, če je potrebno priprave usklajevati še s poslovnimi in družinskimi obveznostmi. Treningi so za telo kar stresni in (vsaj pri meni) ne gre brez vrste manjših, občasno pa se pojavi tudi kakšna "resnejša" poškodba. Zato sem se že navadil, da občasni obiski v Fizioterapiji Rudolfovo sestavljajo kar del priprav na maraton. Z njihovimi storitvami sem zelo zadovoljen. So strokovni in prilagodljivi in ne predstavljam si, kako bi bilo, če bi moral zaradi vsake poškodbe prekinjati s pripravami, ker ne bi imel na voljo takojšnjo in učinkovito terapijo.

Maji in Nini, Khalidu in vsem ostalim iz Fizioterapije Rudolfovo se zahvaljujem za terapije, potrpežljivost, razumevanje, vzpodbude, pozitivno mišljenje… in jim želim še veliko poslovnih in osebnih uspehov. Ker nameravam tudi v letu 2014 odteči maraton(a) se bomo zagotovo kar pogosto videvali tudi v letu 2014.