Home FIZIOTERAPIJA Športna fizioterapija

Športna fizioterapija


Nudimo celovito in kvalitetno obravnavo poškodb pri različnih vrstah športnikov. Na podlagi ustrezne zdravniške dokumentacije izdelamo primeren rehabilitacijski program, ki sledi osnovnemu cilju - k čim prejšnji vrnitvi športnika v ekipni ali posamezni šport.
 
Pri tem upoštevamo želje in potrebe športnika in mu tako prilagodimo povsem individualni program. Za kvalitetno izvedbo rehabilitacije športnikov poskrbi vrhunska ekipa fizioterapevtov, ki imajo dolgoletne izkušnje na tem področju.
 
Športnikom nudimo, poleg vseh klasičnih terapij, tudi:
•    testiranje in trening ravnotežja na BIODEX aparatu
•    individualno kinezio ali cyriax obravnavo
•    prilagojen trening v fitnesu
•    individualno PROPRIOCEPTIVNO vadbo
•    bandažiranje

Z bandažiranjem se nudi oporo sklepom in jih delno tudi omejimo v gibanju, da se zmanjša bolečina
•    terapevstko raztezanje
•    športno masažo

Masaža je manualna tehnika obravnave mehkih tkiv, katere namen je izboljšanje prekrvavitve in sprostitev posameznih struktur, kot tudi celotnega telesa.
 
Masaža ugodno vpliva na kožo, mišice, prekrvavitev in presnovo. Priporočamo jo po napornih fizičnih in psihičnih dejavnostih. Med masažo ležite na masažni mizi skoraj v celoti pokriti. Odkriva se samo tisti del telesa, ki se masira. Pred masažo se stuširajte. Vsaj uro pred masažo ne uživajte obilnejših obrokov hrane. Po masaži priporočamo pitje tople tekočine in umirjeno aktivnost ali počitek. Za masaže je potrebno predhodno naročanje po telefonu.

Terapevtska masaža je usmerjena na strukture ali del telesa, kjer so prisotne kronične bolečine, napetost ali druge funkcijske motnje. Terapevtska masaža je lahko zelo površinska in nežna, kot npr. ročna limfna drenaža, lahko pa je usmerjena na bolj globoke strukture in boleče točke, npr. globoka frikcijska masaža.   Nekatere terapevtske masaže  izvajamo brez olja. Največkrat masiramo hrbet, vrat, noge, stopala.

Terapevtska masaža je masaža, s katero želimo izboljšati učinek ostalih fizioterapevtskih tehnik, zato jo pogosto vključimo v terapevtski program.

•    kineziotaping
Trakovi, ki imajo podobne lastnosti, kot jih ima koža, se po določenem postopku in predpisanih pravilih namestijo na določen sklep/mišico. Trakovi pripomorejo k izboljšanju prekrvavitvi, zmanjšanju bolečine, izboljšanju gibljivosti in zmanjšanju otekline. Prav tako trak pripomore k boljši stabilnosti sklepa.•    Preventivo in svetovanje